VERPLICHTE NUMMERPLAAT VOOR SCOOTERS
Vanaf 11 december 2015 moeten alle bromfietsen en scooters (maximum 50cc en maximumsnelheid 45 km/uur), die in België aan het verkeer deelnemen, verplicht een nummerplaat dragen. Hiertoe zal er gedurende een jaar een regularisatieprocedure opgestart worden.
 
WAT MOET U DOEN?Stap 1: De gebruiker moet naar de post gaan met zijn gelijkvormigheidsattest. De post voert de technische gegevens van het voertuig in en stuurt deze door naar de DIV.  
Stap 2: De gebruiker krijgt van de post een "aanvraagformulier voor inschrijving" dat hij moet invullen, ondertekenen en voorleggen aan zijn verzekeraar. 
              
Stap 3: De verzekeraar voert de inschrijving uit en overhandigt de gebruiker een samenvattingsformulier van de inschrijving.
    
Stap 4: De postbode zal de nummerplaat samen met het kentekenbewijs bij u thuis (of bij uw scooterhandelaar) afleveren, tegen contante betaling van 42 euro. De nummerplaathouders zijn bij ons verkrijgbaar Het inschrijvingsbewijs bestaat uit 2 delen: één deel om zorgvuldig thuis te bewaren en een ander deel om steeds aan boord van het voertuig te bewaren.
 
 
UITZICHT: 
                                                                                        
 
De scooters krijgen een nummerplaat van hetzelfde formaat als de moto's.
De plaat begint steeds met de letter "S". Dan volgt een "A" voor de klasse A-bromfietsen of een "B" voor de klasse B-bromfietsen.
VOOR VERDERE HULP OF INFO KAN U STEEDS BIJ ONS TERECHT.